Mensgerichte zorg door mensgericht onderwijs ENG
Even voorstellen!

Wij, het team van Mens Achter de Patiënt, zijn enthousiast, pro-actief en hebben besloten om samen te proberen de zorg van morgen mensgericht(er) te maken. We zijn ervan overtuigd dat dit begint in de opleiding. Door patiënten en medische studenten samen te brengen denken en hopen wij meer wederzijds begrip te creëren en daardoor ook een meer mensgerichte gezondheidszorg.

Please specify image url

Matthijs Bosveld

Matthijs (BSc Geneeskunde) vindt dat je gedurende de geneeskundeopleiding veel leert over de ‘menselijke machine’, terwijl de psyche achter deze machine  onderbelicht blijft. En dit terwijl juist de psyche een wezenlijke rol speelt in het ziekteproces. Met Mens Achter de Patiënt hoopt hij (als is het maar een klein beetje) bij te dragen aan een gezondheidszorg waar mensen zich op hun gemak voelen en alle problemen in samenwerking met de zorgprofessional worden opgelost. Op deze manier probeert hij middels het project te bewerkstelligen dat het leed dat een ziekte met zich meebrengt voor de patiënt en naasten in de toekomst enigszins verzacht wordt.  

Mede-oprichter Stichting Mens Achter de Patiënt
Please specify image url

Sjim Romme

Sjim (BSc Gezondheidswetenschappen en BSc Economics & Business Economics) las in zijn opleiding Gezondheidswetenschappen veel over trends in de zorg zoals een toenemende focus op mensgerichte zorg.  Het bleef echter grotendeels bij lezen. Wat hem opviel is dat gezondheidswetenschappers in opleiding weinig in contact komen met patiënten en dus weinig affiniteit ontwikkelen met deze groep. Dat is vreemd, omdat de hele organisatie van de zorg in het teken zou moeten staan van de doelgroep; de patiënt. 

Als toekomstig zorgmanager maak je beleid voor grote groepen patiënten. Het is dan ook erg belangrijk dat je als zorgmanager weet wat ziekte nu écht betekent voor mensen en hun omgeving. Mens Achter de Patiënt probeert juist dit stukje bewustzijn bij te brengen bij toekomstig zorgprofessionals. 

Mede-oprichter Stichting Mens Achter de Patiënt
Please specify image url

Nadine Boesten

Nadine Boesten (Bsc European Studies) versterkt sinds september 2017 het team van Stichting Mens Achter de Patiënt! Momenteel studeert Nadine de Master Health Policy, Innovation and Management aan Maastricht University waarbij de focus ligt op het innoveren van gezondheidsbeleid. Naast studente is Nadine ook patiënte en heeft zij meegedaan aan de uitvoer van Mens Achter de Patiënt op Zuyd Hogeschool. Dit maakte haar enthousiast over het onderwijsprogramma en daarom draagt Nadine graag haar steentje bij aan stichting Mens Achter de Patiënt!

Please specify image url

Eva Visbach

Eva Visbach is 20 jaar en houdt van uitgebreid koken inclusief natafelen, sporten (voornamelijk dans) en reist de hele wereld af: Zo heeft ze al Papoea, Sri Lanka, Zuid-Afrika en Vietnam gezien. Sinds twee jaar studeert ze Gezondheidswetenschappen aan Maastricht University. Eva vindt dat empathie in de gezondheidszorg een expliciete(re) plek verdient in haar opleiding. Eva heeft deelgenomen aan de uitvoer van Mens Achter de Patiënt op Zuyd Hogeschool en één van de dingen die haar opvielen was dat de partner en mantelzorger een erg belangrijke rol speelde in het ziekteproces en dat hier te weinig aandacht aan wordt besteed. Daarom dat ze sinds oktober 2017 het team van Mens Achter de Patiënt komt versterken, want ook Eva is enthousiast om samen met studenten en patiënten de zorg mensgerichter te maken!