We zijn altijd op zoek naar mensen die hun ervaring willen delen met toekomstig zorgprofessionals. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Aanmelden
WAAROM IS MAP NODIG?
HOE WERKT DE ONDERWIJSMODULE?
Ons reguliere onderwijsprogramma, de MAP-Module, bestaat uit drie bijeenkomsten, waarbij studenten van verschillende opleidingen in contact komen met ervaringsdelers. Naast deze reguliere module biedt MAP ook nog een extra module aan. In deze Communicatie is Kinderspel (CIK) module ligt de focus voornamelijk op communicatie met jonge ervaringsdelers en hun ouders/verzorgers.
Hoe de module zal worden aangeboden is afhankelijk van de actuele coronasituatie.
Hierover ontvang meer informatie van ons via de mail.
BIJEENKOMST 1
Tijdens deze gezamenlijke bijeenkomst op de onderwijsinstelling leren de studenten en ervaringsdelers elkaar kennen. Er wordt ingegaan op hoe het nu eigenlijk gesteld is met de empathie in de gezondheidszorg. Aan het eind van de bijeenkomst worden viertallen gevormd (drie studenten en één ervaringsdeler).
BIJEENKOMST 2
Het viertal spreekt af op een door de ervaringsdeler gekozen locatie. Tijdens deze tweede bijeenkomst staat het verhaal van de ervaringsdeler centraal. De studenten leren ‘de mens achter de patiënt’ kennen.
BIJEENKOMST 3
Alle studenten en ervaringsdelers komen weer bijeen op de onderwijsinstelling. In deze laatste bijeenkomst staat de leerervaring van de student centraal. Wat hebben ze geleerd?
Wat nemen ze mee in hun carrière als toekomstig zorgprofessional?
WAT VERWACHTEN WE VAN ERVARINGSDELERS?
Jaarlijks start de MAP-module op 8 momenten. Als ervaringsdeler kun je meedoen op een door jou gekozen moment. Deelname aan de module is op vrijwillige basis. Wel worden de reiskosten vergoed op basis van de gemaakte OV-kosten of per gereden kilometer. Van onze ervaringsdelers horen we dat ze het volgende uit hun deelname halen:

Zingeving: bijdragen aan een betere zorg van morgen

Meer inzicht in eigen ziekteproces (helikopterview)

Participatie & lotgenotencontact

Meer inzicht in de mens achter de zorgprofessional
WELKE STUDENTEN DOEN MEE?
De toekomstige zorgprofessionals die deelnemen aan MAP volgen verschillende zorgopleidingen op verschillende niveaus (MBO, HBO en WO). Denk hierbij aan onder andere toekomstige fysiotherapeuten, verpleegkundigen, artsen, verzorgenden, logopedisten, ergotherapeuten en beleidsmakers.
WAT VONDEN OUD-DEELNEMERS?
Na afloop van de MAP-module hebben wij ervaringsdelers en studenten gevraagd om hun mening. Hieronder een overzicht:
88%
8,8/10 voor “Ik ben blij dat ik als
ervaringsdeler mee heb gedaan
aan MAP”
85%
8,5/10 voor “MAP zou van toegevoegde waarde zijn in het curriculum van mijn studie”
86%
8,6/10 voor “MAP heeft mij als student bewust gemaakt van de noodzaak van empathie in de zorg”
MAP Deelnemersdag
Om onze ervaringsdelers te bedanken voor hun belangeloze inzet, organiseert MAP ieder jaar een deelnemersdag. Door de pandemie heeft deze helaas enkele keren niet kunnen plaatsvinden. Maar na twee jaar waarin we elkaar en onze ervaringsdelers nauwelijks hebben kunnen zien, kon in juni 2022 eindelijk weer een deelnemersdag plaatsvinden! Een inspirerende middag vol gezelligheid en prachtige muziek, die afgesloten werd door een heerlijke BBQ.
De deelnemersdag is dit jaar mede mogelijk gemaakt Stichting Roparun en Blieve Loupe Zitterd. We zijn ontzettend dankbaar dat zij onze stichting hebben ondersteund om deze dag te kunnen organiseren!